Pianoles onder de 21 jaarPianospelen
De tarieven voor individuele pianolessen onder de 21 jaar zijn €20,- per half uur / €40,- per uur. Hier komen eventuele voorrijkosten binnen Oldenzaal van €5,- bij. Voor de directe omgeving van Oldenzaal (binnen een straal van 7,5 km) is dit €7,50,-. Daarbuiten in overleg.
Voorbeeld
Als u kiest voor wekelijkse lessen van een half uur, heeft u 4 lessen voor €80,- / €100,- als dit bij u thuis is.

Pianoles boven de 21 jaar
Wanneer je / u ouder bent dan 21 jaar, heeft u pianoles voor €25,- per half uur / €50,- per uur les. Hier komen eventuele voorrijkosten binnen Oldenzaal van €5,- bij. Voor de directe omgeving van Oldenzaal (binnen een straal van 7,5 km) is dit €7,50,-. Daarbuiten in overleg.
Voorbeeld
Als u kiest voor wekelijkse lessen van een half uur, heeft u 4 lessen voor €100,- / €120,- als dit bij u thuis is.

Bijkomende kosten
Allereerst heeft u thuis een piano nodig. In de lessen focussen we onder meer in op toonvorming. Hier is een akoestische piano voor nodig. Er zijn bijvoorbeeld goede tweedehands piano’s te vinden op marktplaats, bij Huijgens in Hengelo, Prima Piano in Deventer en Fahnrich in Losser. Vaak bieden winkels ook de optie huurkoop aan, waarbij de huurprijs later wordt afgetrokken van de koopprijs.
Naast de lestarieven, zult u af en toe een lesboek nodig hebben. Dit bedrag komt bovenop de gewone lestarieven.
Wanneer de les niet tijdig wordt afgezegd (=24u van te voren), dient u deze gewoon te betalen.

Zijn deze kosten moeilijk op te brengen, maar wil je toch graag pianoles? Wellicht kom je in aanmerking voor ondersteuning vanuit Stichting Leergeld. Zij kunnen in sommige gevallen een bijdrage leveren aan culturele vorming. Klik hier voor meer informatie.

Concerten
Een concert kan op elke locatie plaats vinden. Wanneer een piano of vleugel aanwezig is, beginnen de kosten voor een concert vanaf €190,-. Wanneer er geen piano / stagepiano aanwezig is, kan deze op locatie worden afgeleverd. Een concert kan in dit geval vanaf €375,- plaats vinden.

De uiteindelijke tarieven voor concerten zijn afhankelijk van de tijd die nodig is voor de voorbereiding en eventuele andere concertanten. Dit bepalen we daarom altijd in overleg.